telefonul minune

31 august 2006

Doi studenţi bucureşteni au creat două softuri care transformă mobilul în telecomandă, receptor TV şi dispozitiv de localizare. Sistemul nu presupune costuri suplimentare în afara conexiunii la Internet. La numai patru zile de la lansare, telefonul-minune este deja în atenţia câtorva companii. Dar asta nu este tot. Sistemul afişează toate locaţiile din ultimele zile, inclusiv ora la care "urmăritul" a fost în fiecare zonă.

Poate fi folosit şi în propria casă - împotriva infractorilor. E însă nevoie de o cameră conectată la calculator, care fotografiază şi transmite instantaneele pe telefon. Telefonul-minune se poate transforma şi într-o telecomandă foarte performantă. Sistemul este compatibil cu telefoanele prevăzute cu Windows. Cei doi tineri spun că au muncit pentru invenţia lor aproape trei ani şi că au deja semnale că vor sparge piaţa internă şi externă.
sursa antena3

Daca imi aduc eu bine aminte si cei de la Nokia au lansat un asemenea serviciu.O camera montata undeva si un telefon special.Apelezi camera si vezi imagini in timp real de la fata locului.
1 Comments:

Anonymous Anonim said...

ar fi o faza...din moment ce mi-am pierdut telecomanda :))

9/01/2006 05:50:00 p.m.

 

Trimiteți un comentariu

<< Home