bani si jocuri

30 septembrie 2006

Cu jocurile pe calculator nu mai e de joacă. 400 de tineri români se bat de joi pentru titlul de campion naţional. Miza este o excursie la campionatul mondial de jocuri, de unde învingătorii se întorc cu 15.000 de euro. Ultima modă în materie de jocuri este competiţia pe telefon. Cei mai mulţi pasionaţi mărturisesc că este mult mai greu decât pe calculator, motiv pentru care cei mai mulţi competitori rămân la computer. În România sunt aproximativ un milion de jucători ocazionali.

Între ei există un nucleu de grei: 200.000 de oameni care joacă cel puţin trei ore în fiecare zi. Unii chiar câştigă bani virtuali în reţele, pe care îi transformă în cash adevărat. Silviu Stroie, preşedintele Ligii Profesioniste a Gamerilor, a declarat că toate paginile de Internet care se ocupă de jocuri sunt printre primele site-uri din România, ca trafic. În 2005 s-au vândut, în România, jocuri pe calculator de 2,5 milioane de euro. În acest an, se estimează că se vor vinde de două ori mai multe jocuri decât anul trecut.

sursa antena3

Probabil suma de 2,5 milioane de euro este o suma mica fata de occident.La noi lumea deja s-a obisnuit sa intre pe hub-uri sa caute jocul,decat sa se duca sa mai dea bani si pe ala.Nu stiu cat va mai merge partea asta cu descarcatul.Nu cred ca site-urile care se ocupa cu joace sunt printre primele ca trafic.Primele sunt site-urile de stiri.(cred)
Suma care e pusa in joc e destul de buna,avand in vedere ca nu faci altceva decat sa te distrezi.