o comparatie va rog

09 noiembrie 2006

Noi amănunte în cazul Iovan. Adrian Iovan a minţit atunci când a declarat că arma cu care l-a ucis pe Bogdan Iancu, pe care îl prinsese pe proprietatea sa în timpul nopţii, s-a declanşat accidental. Aceasta este o primă concluzie a Tribunalului Bucureşti. Judecătorul Dorel Matei a confirmat faptul că soţul creatoarei de modă Romaniţa Iovan a tras cu bună ştiinţă în hoţ.

Potrivit cotidianului Gândul, Adrian Iovan şi-ar fi încărcat arma înainte de a-l împuşca pe infractor. În opinia instanţei Tribunalului Bucureşti, declaraţiile date de Adrian Iovan procurorilor sunt „subiective şi neconcordante cu probele”. Cu toate acestea, instanţa nu a anulat decizia procurorilor privind legitima apărare în cazul morţii lui Bogdan Iancu.


O suceveancă de aproape 70 de ani a ajuns după gratii, pentru o palmă de pământ, pierdută în instanţă. Bătrâna a refuzat să plece capul într-un proces infernal, care i-a distrus sănătatea, şi pentru asta a plătit scump: trei luni de detenţie.În loc să-şi crească nepoţii, femeia plânge acum în hohote şi se roagă pentru libertate.


Carmen Păunescu, soţia senatorului Adrian Păunescu, nu va face închisoare pentru accidentul rutier ce a avut loc la sfârşitul lui iulie 2004, pe raza localităţii doljene Pieleşti, în urma căruia au murit trei membri ai unei familii din Valea Mare, judeţul Olt. Curtea de Apel Piteşti a respins atât recursul înaintat de procurorii vâlceni la sentinţa prin care Carmen Păunescu era condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, cât şi recursul formulat de aceasta. Decizia este definitivă şi irevocabilă.
Ea se va afla sub observaţie judiciară timp de şase ani. Asta înseamnă că ea nu are voie să părăsească ţara fără să anunţe organele de poliţie şi este obligată să se prezinte lunar la poliţie. Pe 31 iulie 2004, soţia senatorului PSD Adrian Păunescu a fost implicată într-unul dintre cele mai grave accidente petrecute pe raza judeţului Dolj în ultimii ani, în urma căruia trei persoane şi-au pierdut viaţa şi o alta a fost grav rănită. Nevasta senatorului PSD conducea o maşină de teren către Craiova.

Trei victime

La un moment dat, Carmen Păunescu a încercat să depăşească o coloană de maşini, iar Jeep-ul ei a lovit frontal o Dacia Nova, ce circula regulamentar. În urma impactului, Marin Burlan (46 ani) şi soţia sa, Ileana (43 ani), au murit pe loc. Fata cea mare a soţilor Burlan, Laura (18 ani), a decedat câteva ore mai târziu, la Spitalul Judeţean Craiova, iar mezina, Silvia, în vârstă de 16 ani, a fost grav rănită.
Ce face justitia din Romania? Freaca menta !
Asta pot spune acum. Nimic nu merge in tara asta. Noi inca am ramas la stadiul de mamiuta, la stadiul unde totul se face cu spagi si pile.