revin...

01 noiembrie 2006

Revin asupra uniformei scolare. Am aflat ca Basescu a facut o gafa politica, declarand ca uniformele nu sunt obligatorii, deoarece nu toti elevii isi pot permite un costum. Probabil si-a dat si el seama in ce tara traim, la ce grad de saracie am ajuns.

Dupa ce s-a dat lege ca orice unitate de invatamant sa aiba o uniforma care sa o reprezinte, vine si Domn` Basescu cu declaratia lui...

Sincer, nimeni nu m-a intrebat daca vreau uniforma, si daca as vrea, ce fel de uniforma sa fie. Pur si simplu s-a dat legea si gata. De maine fara uniforme, dragi elevi, ca asa a zis nea` vaporaş.

Şeful statului nu a vrut să promulge o lege care prevedea obligativitatea purtarea unor semne distinctive de către elevi, cum ar fi uniformele sau ecusoanele. Traian Băsescu a decis săretrimită legea respectivă la Parlament. „Preşedintele Băsescu atrage atenţia că legea trimisă spre promulgare introduce, la art. 5, printr-o normă imperativă, faptul că, pentru elevii din unităţile de învăţământ, se vor stabili semne distinctive, precum uniformele şcolare şi ecusoane”, precizează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale citat de Mediafax.

Respectivul act normativ stipulează că introducerea uniformelor se va face în urma hotărârii consiliilor profesorale, după o prealabilă consultare a comitetelor de părinţi. Cu această din urmă formulare nu este de acord Băsescu. El propune modificarea legii prin introducerea sintagmei „cu acordul comitetelor de părinţi” în loc de „consultarea comitetelor de părinţi”. Traian Băsescu se gândeşte la elevii din familii sărace, care ar putea fi forţaţi să abandoneze şcoala din cauză că nu au bani de uniforme.