Localnicii din satul dâmboviţean Glod cer compensaţii de 30 de milioane de dolari producătorilor filmului Borat, în care au fost şi ei actori. Sătenii se plâng că toată planeta rîde de ei şi cred că merită compensaţii. Luni, avocaţii americani care îi reprezintă au depus plângerea la tribunalurile din New York şi Frankfurt. Localnicii din Glod susţin că au fost manipulaţi şi minţiţi de echipa de filmare, care a evitat să le spună ce anume tratează comedia. Pentru că majoritatea sunt rromi, ei s-au plâns şi că au fost ridiculizaţi ca etnie. Acum vor răzbunare.

Românii cer 30 de milioane de dolari, din care 5 milioane vor fi donaţi pentru refacerea infrastructurii şi a şcolii din Glod. Celelalte 25 de milioane de dolari ar reprezenta compensaţii pentru săteni, care nu au uitat că, în timpul filmărilor, au fost plătiţi cu doar 4 dolari pe zi. La proces, românii vor fi reprezentaţi de Edward D. Fagan, un avocat care şi-a câştigat renumele în anii '90, când a smuls de la băncile elveţiene peste un miliard de dolari, compensaţii pentru victimele Holocaustului. Filmul Borat este în prezent pe locul 3 în Box Office-ul american, cu încasări de peste 90 de milioane de dolari.

sursa antena3.ro

Nu cred ca vor castiga 30 mil. $ avand in vedere ca joaca doar in 10% din film. Este bine ca si-au dat seama ca au fost tzepuiti. Bravo!