tara reclamelor

10 noiembrie 2006

Dupa cum bine stiti nimic nu se face doar de dragul de a fi facut. Nu dau un anumit exemplu, vorbesc despre produsele din Romania si nu numai.

Un produs trebuie promovat, o promovare inseamna multa munca si tot asa. Exista si unele exceptii. Nu stiu daca ati observat dar suntem invadati de tot mai multe idei venite din afara. Anumite produse aduse de afara care isi fac reclama la noi in tara.

Nu asta ar fi o problema...Marea problema sunt televiziunile si mai nou site-urile.... Cand te uiti la un film bun la tv, tocmai cand ti-e lumea mai draga hop! reclama. Intri pe un site ca sa afli lucruri noi si iti apare ditimai banneru care iti foote tot interesul.

Tot felul de reclame apar, de la tv, pana in strada unde vine cineva si iti inmaneaza o brosura tot pentru reclama. Deja pare sufocant.

Un nou trend am vazut ca este folosirea copiilor in anumite reclame. Spre exeplu luam reclama aia cu sarmalele (nu imi amintesc cum ii mai spune). Acolo apre un copil care spune ceva in genu "musumesc mami". Deja fraza a devenit celebra in randul elevilor sau uneori al adultilor. (link)

Unele reclame se difuzeaza doar intre anumite intrevale de timp. Spre exemplu sambata dimineata, unde vezi doar reclame la biscuiti sau la alte acadele si alte prostii pentru copii, in niciun caz reclama la banci, credite etc..
Strategie de marketing

Enervant este faptul ca romanii nu au idei originale, si de multe ori fura....Si fura cu nesimtire. Exemplu reclama de la Zapp care este furata de la Nextel.

Trebuie sa fim originali si putin mai rapizi ca sa putem face ceva bun in tara asta !