Un bărbat din Manchester, Marea Britanie, a fost condamnat pentru că a utilizat un player MP3 pentru a sustrage informaţii din bancomate. Maxwell Parsons, în vârstă de 41 de ani, a cheltuit 200.000 de lire din banii altor oameni, după ce s-a folosit de playerul său MP3 pentru a copia datele de pe cardurile bancare ale acestora.

Parsons îşi conecta playerul MP3 în partea din spate a bancomatelor nezidite din magazine şi baruri şi a putut să copieze cu acesta datele clienţilor care efectuaseră tranzacţii. Cu aceste date, el a clonat apoi cardurile bancare şi le-a folosit pentru a face diverse achiziţii.

Playerul MP3 a înregistrat datele clienţilor, pe măsură ce acestea erau transmise prin intermediul liniilor telefonice către bancă. Pentru această "invenţie", Parsons a fost condamnat la 32 de luni de închisoare.

Poliţia a descoperit activităţile ilegale ale lui Parsons întâmplător, când acesta a fost oprit pentru o manevră greşită în trafic, la Londra. Poliţiştii au găsit un card bancar fals în maşina sa şi i-au percheziţionat apoi şi domiciliul din Manchester, unde au descoperit toate dovezile.

sursa realitatea.net


Genial omul, nu pentru ca fura ci pentru ideea pe care a avut-o.