televiziune de la skype

23 decembrie 2006

Janus Friis şi Niklas Zennstrom, fondatorii serviciului de comunicaţii prin internet Skype, vor lansa anul viitor un serviciu internaţional de televiziune online.

Cei doi vizionari se află în faza finală a lansării noului serviciu de televiziune globală, care va fi livrat consumatorilor prin intermediul unei reţele broadband. Serviciul, care va fi susţinut din publicitate, le va oferi clienţilor programe high-definition şi posibilitatea de a-şi personaliza grila de programe.

Numit "The Venice Project", proiectul a necesitat investiţii serioase, o mare parte din cele 2,5 miliarde dolari pe care fondatorii Skype i-au primit anul trecut, la preluarea firmei de către site-ul de licitaţii online eBay fiind înghiţiţi de noua aplicaţie de televiziune.

Spre deosebire de alte servicii similare, precum YouTube sau site-urile de video-on-demand, "The Venice Project" va oferi doar programele canalelor convenţionale, însă la o calitate ridicată, oferind totodată posibilitatea de vizualizare a imaginii pe toată suprafaţa ecranului. Serviciul va utiliza tehnologia peer-to-peer, care permite sharing-ul de fişiere între utilizatori, fără a fi nevoie de un server central.

Noul serviciu este deja testat de circa 6.000 de utilizatori, "The Venice Project" dispunând de birouri în Olanda, Londra, New York şi Toulouse, dar proprietarii săi nu au încheiat deocamdată contracte cu nici una dintre marile companii media pentru furnizarea de materialele video. Se pare totuşi că Warner Music este interesată de acest proiect, pentru a crea canale specializate pentru unii din artiştii pe care îi reprezintă.

Sursa: CHIP

Mai citeam si pe antena3.ro cum se raspandeste un nou virus prin serviciul skype. Atentie!
Curiozitatea m-a impins sa vad cum e KishKish lie detector si tot acum, nevoia ma impinge sa dezinstalez Skype, deoarece Kaspersky al meu e in "black list".