Invitat la o emisiune TV, Gigi Becali a suferit o criza de ras, cu greu putand fi linistit. Specialistii in psihiatrie spun ca nu este de gluma, astfel de manifestari putand fi provocate de boli psihice, organice sau neurologice.
Mare amator de aparitii TV, Gigi Becali a fost la un pas sa o pateasca in fata camerelor de luat vederi. Invitat la emisiunea Nasul, patronul Stelei a suferit o criza prelungita de ras. Mai bine de opt minute, Becali a sustinut un ha-ha-it continuu, care ii putea fi fatal. In cele din urma, o pauza publicitara l-a salvat.

(Viorel Negru,Dan Nicolaie)

O emisiune cu o tema grea, violenta fizica si verbala de pe stadioane, la care erau invitati Dumitru Dragomir, Vasile Turcu, generalul Olimpiodor Antonescu, Gigi Becali, jurnalisti si membri ai galeriilor Stelei si ai Rapidului, s-a transformat intr-un urias hohot de ras gratie crizei in care a intrat brusc patronul Stelei. Interventia unui suporter rapidist a reprezentat declicul care l-a aruncat pur si simplu in aer pe Gigi Becali, acesta dand la un moment dat senzatia ca se sufoca! Mai bine de opt minute latifundiarul din Pipera a ras continuu, pe alocuri isteric, chiar daca cei din jurul sau incercau sa mentina discutia intr-un registru serios. Cuvantul scaun reprezenta un adevarat combustibil pentru amuzamentului lui Becali, iar in cele din urma, moderatorul Radu Moraru a cerut o pauza de publicitate pentru a-si salva invitatul. La reluare Razboinicul luminii a aparut ceva mai calm, transpirat abundent, sfarsit de efort, dar pana la final a mai avut cateva reprize de ras, spre disperarea celor din jur. Becali a mai avut crize de ras, in fata camerelor de luat vederi, dar niciodata de o asemenea durata si intensitate, de vina fiind, probabil, tensiunea dinaintea partidei cu Real Madrid. De altfel, unul dintre invitati, Dan Dumitrescu a tinut sa precizeze ca Gigi Becali sufera de crize de ras, iar acest lucru il stie si Dumitru Dragomir.

Råsul ingrasa si intinereste?
Comportamentul lui Gigi Becali a fost deseori analizat de institutiile mass-media. Totusi, la un moment dat inclini sa dai crezare si oamenilor care sustin ca un om trebuie caracterizat in functie de ceea ce intreprinde pentru ajutorarea semenilor si nu pentru modul in care se manifesta. La urma urmei, rasul, asa cum se stie, ingrasa. Mai mult, conform unor studii medicale, intinereste, ceea ce nu este nici grav, nici imoral, ci este de-a dreptul sanatate in toata regula. In ciuda acestor precizari, rasul lui Gigi Becali este vazut ca un ras nervos. Jurnalistic vorbind, ceea ce a facut Gigi Becali la B1TV este doar o desconsiderare a temei emisiunii. Nu poti rade aiurea-n tramvai cand vorbesti de violenta fizica si violenta verbala pe stadioane. Mult mai aproape de adevar pare a fi faptul ca acel comportament al lui Gigi Becali a avut la baza o tensiune acumulata in timp. Sa fi fost apropierea meciului cu Real? Sa fi considerat Becali ca asa-zisa reactie negativa a suporterilor fata de jucatorii Nationalei ce s-a intamplat pe stadionul Steaua a reprezentat un afront la adresa sa, mai ales ca el a declarat public: Aici este casa mea. Deci, cineva a indraznit sa-i injure invitatii, in Ghencea, casa lui. Speculatii se pot face multe, insa ceea ce ramane ca o concluzie este faptul ca rasul poate provoca si tragedii daca nu i se da masura. Gigi Becali n-a constientizat intensitatea rasului si a parut ca acest comportament al sau are toate premisele unei maladii. Daca in ultimul timp comportamentul patronului stelist s-a imbunatatit considerabil iata ca reminiscentele vechiului Gigi Becali nu s-au sters pe deplin. Gigi Becali este un personaj care ajuta oameni, care sustine fotbalul, care este religios, care da peste nas statului prin actiuni caritabile. De ce n-ar rade cand vrea, unde vrea, daca nu este daunator? Periculos atat pentru sanatate, cat si pentru imaginea sa ar fi sa rada din orice! Asa cum a facut-o la emisiunea Nasul.

Becali in alb si negru
Multa lume vorbeste de derapajele lui Gigi Becali, la fel de multi ii lauda actele caritabile. Este foarte greu ca aceste lucruri sa fie puse in balanta.

Minus
Suparat ca era personaj principal in emisiunea Fotbal la Maxx, Gigi Becali l-a palmuit pe reporterul Malonga Parfait

Gigi Becali l-a amenintat si a incercat sa il intimideze pe ziaristul Cristian Tudor Popescu, dupa ce acesta scrisese un editorial dur la adresa lui.

Suparat ca fusese ironizat in repetate randuri in emisiunea Cronica Carcotasilor, patronul stelist i-a turnat un pahar cu vin pe cap lui Serban Huidu.

Plus
A construit case pentru sinistratii inundatiilor de anul trecut, dand o lectie statului.

A ctitorit biserici in toata tara si a oferit bani calugarilor de la muntele Athos, fiind cunoscut pentru fanatismul sau religios.

Ofera cu larghete bani unor persoane nevoiase.

A ajutat fotbalul romanesc propulsånd echipa Steaua in sferele puterii europene a fotbalului.

Crizele de ras pot fi provocate de boli psihice
Crizele de ras prelungite pot avea mai multe cauze medicale. Una dintre acestea ar fi existenta unei boli neurologice, cum ar fi leziunile pe creier. In aceasta situatie, pacientul trebuie supus unui tratament cu anticonvulsive, care sa-i reduca starea de excitabilitate nervoasa. Totodata, simptomul crizei de ras se manifesta in foarte multe boli psihice si este greu de pus un diagnostic fara consultarea bolnavului. O alta cauza a aparitiei crizelor de ras poate fi legata de prezenta unei boli organice, cum ar fi epilepsia. Criza de ras poate fi o manifestare care inlocuieste criza de epilepsie, ne-a declarat Liana Giurgiuca, medic primar psihiatru, doctor in medicina, de la Spitalul Prof. dr. Alexandru Obregia. Aceasta a mai precizat ca un asemenea pacient trebuie consultat de un specialist, pentru a i se pune un diagnostic exact.

(Cl. Marcu)

sursa gardianul3 Comments:

Blogger Alex said...

Foarte tare...

10/15/2006 01:54:00 p.m.

 
Anonymous Anonim said...

da. era. da din pakte nu a.

10/15/2006 04:49:00 p.m.

 
Anonymous Buddha said...

Radeam de rasul lui nu ca ar fi fost ceva super amuzant ... :))

10/15/2006 09:32:00 p.m.

 

Trimiteți un comentariu

<< Home